Şili Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Şili Vatandaşlığı

ŞİLİ OTURMA İZNİ

Uyruğunuza bağlı olarak, kısa süreli Şili gezileri için vize gerektirebilir. Diğer insanlar vizesiz 90 güne kadar seyahat edebilirler.
Arjantin, Brezilya, Paraguay, Peru ve Uruguay vatandaşları, ulusal kimlik belgesi ile Şili'ye gidebilir. Başka bir ulusun vatandaşları için geçerli bir pasaport ve muhtemelen vize gerekecektir. Kanada, Avustralya, ABD, Yeni Zelanda, Güney Afrika veya İngiltere'den bir pasaport alan kişiler için kısa süreli konaklamalarda (90 güne kadar) vize gerekmez. Bu, Batı Avrupa ve AB ülkelerinin çoğunda geçerlidir.
Şili ile karşılıklı vize sözleşmesi bulunmayan ülkelerin vatandaşları, en yakın Şili elçiliğinden veya konsolosluğundan vize başvurusunda bulunmaları gerekecektir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Şili Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Şili Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Şili vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Turist Vizesi Başvurusu
Şili ile karşılıklı bir vize sözleşmesi bulunmayan bir ülkenin vatandaşı iseniz, ülkeye seyahat etmeden önce vize başvurmanız gerekecektir. Çoğu Afrika, Asya ve eski Sovyet ülkelerinden gelen vatandaşlar vizeye tabidir.
Turistik vizeler herhangi bir Şili konsolosluğunda veya elçilikte uygulanabilir ve aşağıdaki belgeleri istersiniz:
Tamamlanmış vize başvuru formu
Şili'deki tüm konaklamanız için geçerli bir pasaport (ve bir kopyası)
Gezi / dönüş uçuş biletinizi finanse etme konusundaki mali kabiliyetinizin belgesi (ve bir nüsha)
Şili vatandaşından veya otel rezervasyonundan davet mektubu
Uygulama için bir işleme ücreti ödemek zorunda kalacaksınız. Vizenin ücreti tek mi yoksa birden fazla giriş mi ve hangi ülkeden geldiğinize bağlı olacaktır.
Şili çalışma tatil vizeleri
Uygunluk, şartlar ve koşullar
Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda vatandaşları, 12 ay boyunca Şili'de geçici, tam gün veya yarı zamanlı çalışma imkânı veren bir çalışma tatil vizesine başvurabilirler. Bu geçici ikamet vizesi türüdür.
Şili'de yaşamamak ancak bir oturma vizesine tam olarak girmek istemiyorsanız, bir çalışma tatil vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Bununla birlikte, Kanada, Avustralya veya Yeni Zelanda'dan geçerli bir pasaportunuz olmalıdır.
Bu vizeye, kendi ülkenizdeki bir Şili elçiliği veya konsolosluğuna başvurabilirsiniz.
Çalışma tatilinin şartları ve koşulları
Bu vizeye başvuranların gereksinimleri şunlardır:
Geçerli Yeni Zelanda, Avustralya veya Kanada pasaportu sahipleri
18 ila 31 yaşları arasında olmak (Yeni Zelandalılar için 35 yaşına kadar)
Dönüş yolculuğu bileti
Şili'deki tüm kalışınızı karşılayacak yeterli tıbbi sigortaya sahip olun.
Konaklamanız sırasında veya iş bulana kadar kendinizi destekleyecek yeterli kaynağa sahip olun (yetkili makamların takdirine bağlı olarak)
Vize ücretini ödemiş olmalı
Vize şartları aşağıdaki gibidir:
Bu vize sadece bir kez kullanılabilir ve uzatılamaz veya yenilenemez
Vize, yayım tarihinden itibaren 12 ay geçerlidir.
Aynı işveren için part-time veya full-time ancak maksimum altı ay süreyle çalışabilirsiniz. (Aynı kişi için tam 12 ay çalışamazsınız).
Çocuklarla seyahat edemezsiniz, ancak bir eş ile başvurmak isterseniz, ayrı ayrı başvuru formları doldurmanız gerekir.
Vize istihdamı veya konutları garanti etmez - başvuranın işyerini ve konut bulmaktan sorumlu olması gereklidir.
Bu vizenin başlıca nedeni istihdam olmamalıdır. Şili çevresinde seyahatlerinizi finanse etmek için istihdam kullanılmalıdır.
Bu tür vize için yıllık kontenjanlar var. Başvurular, bir sonraki yılki kontenjanlar için Ekim ayında açıktır.
Vizeye Başvurmak
Bu vizeye yerel Şili elçiliğinizde başvurmalısınız. Aşağıdaki belgeleri (tam gereksinimler ülkenize bağlı olarak değişebilir) gerektirir:
Geçerli Yeni Zelanda / Avustralya / Kanada pasaportu
Pasaportunuzun bilgi sayfasının bir kopyası
3 veya 4 pasaportlu fotoğraf
Tıbbi rapor
Polis raporu
Tamamlanmış bir başvuru formu - ülkenizdeki Şili elçilik web sitesinden indirilebilir
Başvuru ücreti 150 ABD dolarıdır (ülkenizin para biriminde ödenebilir).
Başvurunuz başarılıysa, geçici ikamet vizesi veren bir sertifika verilecektir. Şili'ye girmek için mektubun yayınlanma tarihinden itibaren 90 gününüz var. Vize, Şili'ye girişinizden itibaren 12 ay geçerlidir.
Geçici ikamet
Vize türleri, kimlik belgeleri ve kayıt
Şili'de uzun süreli olarak kalmayı planlayan çoğu yabancının geçici ikamet vizesine girmesi ve daha sonra ülkede bir kez daha uzun vadeli bir vize başvurusunda bulunması gerekir.
Geçici ikamet vizesi olan "Visa Temporario", tüm uluslara açıktır ve size bir yıl kadar Şili'de çalışma ve / veya çalışma olanağı sağlar. Bu süre sonunda daha kalıcı bir vize veya uzatma için başvurmuş olmalısınız.
Geçici ikamet vizeleri, aşağıdakileri içeren bir dizi farklı kategoride verilebilir:
Bağımlı geçici ikamet vizesi - vize sahibinin eşini ve çocuklarını kapsar. Sadece vize sahibinin çalışabileceğini unutmamak önemlidir. Ailenin geri kalanlarının çalışmasına izin verilmiyor.
Yatırımcı / işletme vizesi - Bu vize çok miktarda evrak işi ve bunun yenilenmesine ilişkin göreceli belirsizlik nedeniyle önerilmez.
Emeklilik ve periyodik gelir vizesi
Çalışma vizeleri
Şili'de bir iş teklifiniz varsa ;
Bir iş sözleşmeniz varsa, işinize bağlı bir çalışma vizesi için başvurabilirsiniz. Bu, Şili için düzenlenen geçici ikamet vizesinin ikinci en yaygın türüdür.
Şili'de çalışmak üzere işe alınan yabancılar için "Visa Sujeto a Contrato" çalışma vizesi iki yıl geçerlidir. Ayrıca, vize sahibinin ailesini (eş / çocuklar) kapsayan bağımlı çalışma vizesi var, ancak Şili'de çalışmasına izin vermiyor.
Bu vize, Şili'de çalışabilmeniz için yasal bir gerekliliktir ve bir şirket tarafından sponsor edilmelidir. Bir şirket size iş vizesine ihtiyacınız olmadığını söylediyse yasaları ihlal ediyorlar demektir, yakalanırsanız tehcir yüzünden sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu, çalışanlarının vizelerini doğru şekilde kullanmayan İngiliz okulları arasında ortak bir sorundur.

Gereksinimler
Çalışma vizesi, ülkenizdeki bir Şili elçiliğinde veya Santiago'daki Dışişleri Bakanlığınca uygulanabilir. Bir işleme ücreti (bu miktar milliyetinize bağlıdır) ve aşağıdaki belgeleri ödemeniz gerekmektedir:
İşvereninizden konsolosluğa gönderilen, işe alımınızı haklı gösteren bir mektup
Bir iş sözleşmesi (uygunsa noter tasdikli ve tercüme edilmiş)
Bir derece sertifikası (varsa)
Polis raporu
Tıbbi kayıt
Geçerli bir pasaport
4 pasaportlu fotoğraf
Başvuru formu (doldurulmuş)
İşe alım şirketi aşağıdaki şartları yerine getirmelidir:
Şili'ye dahil olun
Şili adasında yasal bir adresiniz olsun
Başvuru sahibi tarafından gerçekleştirilen faaliyeti ispat edebilmek (Şili'nin gelişimi için gereklidir.)
Vize başvuru sahibine sunulan iş sözleşmesinde aşağıdaki maddeler bulunmalıdır:
Maaş üzerinden gelir vergisi ödenmesini sağlamak işverenin yükümlülüğüdür.
İşveren, çalışan ve aile üyeleri için dönüş seyahat biletleri için ödeme yapmakla yükümlüdür.
Şili'de veya yurtdışındaki emeklilik ve sağlık sistemine ödeme yapmaktan işveren sorumludur.
Bu vize genellikle şirketinize veya işinize bağlıdır. İşiniz değişirse veya artık aynı şirkette çalışmıyorsanız yetkililere haber vermekten siz sorumlusunuz . Şili'ye geçici ikamet izni ile girdiyseniz, kalıcı iş bulursanız ülke içinden iş vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Şili'de eğitim vizesi
Öğrenci vizesine başvurma
Eğitiminizin türüne ve süresine bağlı olarak, öğrenci vizesi için başvurmanız gerekebilir. Öğrenci vizeleri bir yıl geçerlidir ve uzatılabilir. Eğitiminizi tamamladıktan sonra daimi ikamet izni için başvurabilirsiniz.
Öğrenci vizesi "Visa de Estudiante", en fazla bir yıl geçerlidir. Burs programı öğrencileri için burs süresi geçerlidir. Dil programları veya altı aydan kısa bir süre boyunca eğitim görmeyi planlayan öğrenciler için, bir çalışma vizesi genellikle daha değerlidir.
Altı aydan fazla bir süre boyunca eğitim almayı planlıyorsanız, öğrenci vizesi için başvurmalısınız. Ayrılmadan önce ya Santiago Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Departmanında veya Şili elçiliğinde başvurabilirsiniz.
Öğrenci vizeleri bir yıl geçerlidir ve Şili içinden yenilenebilir. İlk vizenizin süresi dolmadan önce bir uzantı için başvurmayı unutmayın.
Öğrenci vizesi alırsanız çalışmak yasadışıdır.
Gereksinimler
Öğrenci vizesine başvururken, bir başvuru ücreti ödenmesi gerekecektir. Bu, uyruğunuza bağlı olarak değişir ve yerel Şili elçiliğine danışmalısınız. Ayrıca aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekir:
Üniversite veya okulunuzdan bir kayıt belgesi veya kabul belgesi
Kursun ve okulun hükümet tarafından onaylandığına dair bir onay mektubu
Polis izin belgesi
4 pasaportlu fotoğraf
Sağlık sertifikası
Başvuru Formu
Geçerli pasaport
Vizenizin verilmesi için yaklaşık 2-6 hafta (bazen daha az) aralığındadır.
Daimi ikamet
Şili'yi diğer Latin Amerika ülkeleri arasında öne çıkaran şey, daimi ikamet elde etmek için asgari mali yatırıma ihtiyaç duyulmamasıdır.
Geçici ikamet veya çalışma vizeniz sona eriyor, ancak Şili'den ayrılmak istemiyorsanız, kalıcı ikamet izni için başvuruda bulunun (Permanencia Definitiva).
Şili'de kalıcı ikamet izni almak için, geçici ikamet izniniz varsa, ülkede yılda en az 180 gün geçirmeniz gerekmektedir. Çalışma vizeniz varsa, ülkenizde kesintisiz 2 yıl geçirmeniz gerekiyor. Öğrenci vizesi almış öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıktan sonra iki yıl sonra ülkede başvuruda bulunabilirler.
Tahsis edilen süreyi Şili'de harcamışken, daimi ikamet izni için başvuruda bulunmanız veya turist vizesine geri dönmeniz gerekir.
Daimi vize beş yıl geçerlidir ve süresiz olarak yenilenebilir. Beş yıl sonra, geçerli vatandaşlığını bırakmak zorunda kalmadan Şili vatandaşlığı veya çifte vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Şili'yi bir yıldan fazla süreyle terk ederseniz, kalıcı ikamet vizeniz iptal edilecektir.
Nasıl başvurulur?
Daimi ikamet için başvurmak diğer vizelere başvurmakla aynı şeydir. Geçici ikamet izninizin süresi dolmadan iki ay önce aşağıdaki dokümanları Santiago Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Departmanı'na sunmanız gerekecek.
Şili'de hiçbir suç geçmişi göstermeyen Uluslararası Polis Sertifikası
Tıbbi rapor
Şili'de neden yaşamak istediğinizle ilgili bir açıklama
Kendinizi mali açıdan destekleyebildiğinizin kanıtı (banka ekstreleri veya gelir belgesi)
Giriş belgesi ve Şili çıkışları (Uluslararası Polis Teşkilatı'ndan)
Üzerlerinde RUT veya pasaport numaranız olan 2 renkli pasaport fotoğrafı
Pasaport sayfalarınızın ve Şili kimlik kartınızın her iki tarafının kopyaları (varsa kimliği).
Şili'nin dışında bir konsolosluğa başvuruyorsanız, ek belgeler sunmanız veya yukarıdakilerin hepsini zorunlu kılmanız gerekmeyebilir.
Vatandaşlık
Şili vatandaşlığına 5 yıl ikamet ettikten sonra başvurabilirsiniz.
Beş yıl sürekli ikamet edildikten sonra, Şili vatandaşlığı için başvurma hakkına sahipsiniz. Yeni yasalar, mevcut vatandaşlığını bırakmak zorunda kalmadığınızı, ancak Şili'nin ikili vatandaşlığına sahip olduğunu belirtiyor.
Şili vatandaşlığına geçmek için iki yol var, biri şili'de beş yıl ikamet eden bir yabancı veya ebeveynler veya Şili vatandaşları aracılığıyla.
Daimi ikamet eden ve vatandaş olmak arasında günlük faydalar arasında çok az fark vardır. Beş yıllık ikamet bittikten sonra oy kullanmak için kayıt olabilirsiniz ve bir Şili pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Yukarıda belirtildiği gibi mevcut vatandaşlığınızı iptal etmeniz gerekmez, ancak ikili uyruklu olabilirsin.
Daimi ikametgâh ve vatandaşlık arasındaki en büyük fark ikametgah olarak bir yıl boyunca Şili'yi terk ederseniz vize statünüzü kaybedeceğinizdir. Bir vatandaş olarak böyle bir endişe yok. Aslında, Şili vatandaşlığına kavuşursanız, Şili'nin diğer ülkelerle olan serbest ticaret anlaşmalarından yararlanabilirsiniz.
Vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?
Aşağıdaki şartları yerine getirdiğiniz takdirde beş yıllık tam mükellefiyet süresinin ardından vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz:
Daimi ikamet izniniz varsa ve eşinizin veya diğer akrabanızın vizesine bağımlı değilse
Temiz bir sabıka kaydı bulunmalı (küçük suçlar, suçun niteliğine göre başvurunuzu gözden düşürmeyebilir).
İstihdam veya emekli aylığı ile yeterli gelir belgesine sahip olmalısınız
Bu kriterleri yerine getirdiğinizde, aşağıdaki belgelerle başvurabilirsiniz:

doldurulmuş ve imzalanmış (şahsen) Solicitud de Carta de Nacionalización formu
Neden Şili vatandaşı olmak istediğinizi açıklayan bir mektup veya belge
Polis raporu
Şili'ye ve Şili dışına yaptığınız seyahat belgesi
Üzerinde RUT veya pasaport numaranız olan iki pasaport fotoğrafı
Pasaportunuzun bilgi sayfasının, kimlik kartınızın her iki tarafının da bulunduğu sicil kopyası ve kalıcı ikamet kartınız
Şili’de aileniz varsa ;
Aileniz veya büyükbabanızın bir noktada Şili vatandaşlığına sahip olsalar veya vatandaşlığa başvurabilirler.
Bu rota üzerinden başvurmak için aşağıdaki adımları tamamlamanız gerekecek:
Genellikle bir doğum belgesi olan Şili vatandaşlığıyla olan ilişkinizle ilgili belgeleri sağlayın. Büyükbaba için doğum belgeleri zinciri en çok kabul gören belgelerdir.
Sivil Kayıt Defterine eklenmesini isteyen bir Formu Şili Sivil Kayıt Defteri'ne gönderin. Bu, en fazla Şili konsolosluğunda ve Şili'de yapılabilir.
Durumunuz çok karmaşıksa, yabancı evrak işlerini veya Sivil Kayıt Kuruluşunda kayıtlı olmayan akrabaları ilgilendiriyorsa, uzman bir göçmen avukatının yardımına ihtiyacınız olabilir.
Şili vatandaşlığını kazanmak için zaman çizelgesi
Geçici ikamet vizesi - Çalışma izni vizeniz varsa, 1 yıllık 180 gün veya 2 yıl sürekli. (Sürekli ikamet için başvurabileceğiniz en erken senaryo, geçici vizenizi aldıktan sonra dokuz aydır).
Daimi ikamet vizesi - Daimi ikamet vizesi olan beş tam yıl (Şili'yi bir yıldan daha uzun süre terk ederseniz bu vizeyi kaybedersiniz).
Vatandaşlık başvurusu - Bazen bir yıl sürecek bu işlem daha uzun da sürebilir.


Şili vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Şili'ye başvurmak ve kalıcı ikamet yerinde olmak çeşitli avantajlara sahiptir. En önemli faydalardan ikisi şudur:
Sürekli vize ile kredi ve ipotek başvurusunda bulunabilirsiniz.
İş bulmanın daha kolay olduğunu fark edeceksiniz.
Dezavantajlar (bakış açınıza bağlı olarak):
Oy kullanmanız yasaklanır
Daimi ikamet ettiğinizde, İspanyolca olarak alınan bir Şili sürücü lisansı (licencia para conducir) için başvurmanız beklenir.
Şili'yi bir yıl sürekli terk ederseniz ikametinizi kaybedersiniz. Ülke dışında eğitim görüyorsanız gibi, bir sebebiniz varsa bu süre uzatımı için başvurabilirsiniz.
Daimi ikamet ettiğinizde, dünya çapındaki geliriniz Şili vergisine tabidir. Bununla birlikte, şirket gelirleri offshore'da kalanlara vergilendirilmez. Çoğu Şilili, geliri Şili'ye getirmeye çalışmadıkça, uluslararası gelir beyanında bulunmaz ve sorun yaşamazlar.


Şili'de yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 290.372.09 CL $
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 226,933.33 CL $
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 501,923.08 CL $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 409.151.28 CL $
Şehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 1,420,867.27 CL $
Metrekare başına fiyat Daire merkez dışında 1.146.137.93 CL $
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonrası) 490.345.42 CL $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Fiyat 4.73
Nerede Yaşamalı ?
Santiago
Mevsimlik iş - kayak tatil köyleri
Bu, uzun vadeli bir taahhütte bulunma konusunda emin olmayan gurbetçilere iyi bir seçenektir. Andorra'nın beş ünlü kayak merkezi, kayak sezonu için birçok iş (genellikle Aralık ortasından Nisan ayına kadar) sunmaktadır. Pozisyonlar perakende ve misafirperverlikten, kayak eğitmeni rollerine kadar değişir. Soldeu-El Tartar Resort, Andorra'nın en büyük restoranı olup, her sezon birçok İngilizce konuşan personel çalıştırmaktadır.
İngilizce öğretimi
Anadili İngilizce konuşanlar için, yıl boyunca kiralanan Andorra'da birçok dil okulu bulunmaktadır. Bununla birlikte, okul eksikliği ve ülkenin büyüklüğü nedeniyle pozisyonlar sınırlıdır. Dil okulları genellikle İngilizceye ek olarak Fransızca ve Almanca öğretir. Öğretmen adaylarının bir TEFL yeterliliğine ihtiyaçları vardır; dil veya eğitim derecesi de güçlü bir varlık olacaktır.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın